O NAS

V KPS Delta smo ljubitelji vseh strelskih disciplin. Naš glavni poudarek je na razvijanju zdravega odnosa do orožja s poudarkom na varnosti pri rokovanju s strelnim orožjem. Cilj je priučiti varno in učinkovito uporabo orožja in gojiti zdrav športni duh ter posameznikom ponuditi sproščujoče preživljanje prostega časa. 

KPS Delta je član SZPS in ima od leta 2021 koncesijo MNZ za izvajanje izobraževanj skladno z zakonom o orožju

Vrednote kluba

1

Strokovnost

Rokovanja z orožjem učimo s posebno skrbnostjo in dolgoletnimi izkušnjami. Nenehno se izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

2

Razvoj

Razvoj zdravega odnosa do orožja in njegove uporabe usmerjene predvsem v šport.

3

Povezovanje

Povezovanje z drugimi društvi, športi in posamezniki, s katerimi delimo vrednote.

KAJ JE PRAKTIČNO STRELJANJE?

V našem strelskem društvu se primarno ukvarjamo z IPSC strelstvom. Gre za praktično streljanje, znano tudi kot dinamično streljanje ali akcijsko streljanje. Praktično streljanje je niz strelskih športov, kjer tekmovalci poskušajo združiti  natančnost, moč in hitrost in tako z uporabo strelnega orožja doseči čim več točk v najkrajšem možnem času.

IZOBRAŽEVANJA

Kot posledico pogostega etiketiranja imetnikov “orožja” smo se v društvu odločili vložiti energijo v izobraževanja in doživljanje strelstva za radovedne skozi dejavnost komercialnega strelišča in s tem približevanja strelstva splošni javnosti. Zraven tekmovalnega strelstva tako izvajamo različna izobraževanja. Varno rokovanje z orožjem, ki je hkrati pogoj za pridobitev orožne listine je zgolj prvo izmed njih. Posameznikom, ki jih strelski šport navduši, nudimo podporo na njihovi športni poti z bogatimi izkušnjami, ki smo jih v društvu nabirali skozi leta. V kolikor je v vas vsaj malo radovednosti in adrenalina, ko pomislite na orožje, bomo veseli vašega kontakta. Potrudili se bomo, da vam strelstvo predstavimo v najlepši luči.  

Spremljate nas lahko tudi na socialnih omrežjih.